Hirdetés

Így bűnöznek az FBI ügynökök



|

A Megaupload-ügyben kulcsszerepet játszó hatóság munkatársai bizonyíthatóan töltenek le illegális tartalmakat.

Hirdetés

Az amerikai bűnüldöző szervek a warezolással kapcsolatos fenyegetőzéseik részeként előszeretettel szokták hangoztatni, hogy az interneten senki sem tud elbújni – milyen igaz! Egy hónappal ezelőtt az amerikai törvényhozáshoz tartozó IP-címekről történő illegális fájlmegosztás leleplezése után a torrentes warezolók követésére létrejött ScanEye szolgáltatás adatbázisából a TorrentFreaknek újabb érdekes információkat sikerült elővarázsolni, amelyek alapján az FBI elsősorban bűnügyi statisztikák és adatbázisok összeállításával foglalkozó divíziójánál is néha letöltögetnek ezt-azt.


A lenti képen csak az azonosított letöltések egy kis része látható, amelyek közt természetesen Dexter epizód is található, úgy tűnik nem csak a törvényhozók szeretik a sorozatgyilkos idén ősszel adásba kerülő szezonnal nyolc év után befejeződő kalandjait.


Természetesen fennáll annak a lehetősége, hogy a kormányszervnél például információgyűjtési célból (IP-vadászat) töltöttek le filmeket és sorozatokat, ám a TorrentFreak szerint ritkán volt viszonylag folyamatos az illegális fájlmegosztás, amely inkább szimpla warezolásra utal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.