Hirdetés

Ezért nem lesz távmunka a Yahoo-nál



|

A munkavállalók jelentős része durván visszaélt a lehetőséggel.

Hirdetés

Körülbelül egy hete meglehetősen nagy port kavart a hír, miszerint a Yahoo nemzetközi trendekkel ellentétben nem hogy támogatni nem kívánja a távmunkát, hanem konkrétan el fogja törölni a már évek óta működő, otthoni munkavégzéshez kitalált rendszerét. Az eddig távmunkában dolgozók kénytelenek lesznek június elejétől áttenni a munkahelyüket a keresőcég valamelyik irodájába, vagy új állás után nézhetnek.


Röviddel később a Business Insidernek sikerült beszélnie egy volt Yahoo alkalmazottal, aki teljes mértékben egyetértett Marissa Mayer döntésével. A forrás szerint nagyon rosszul volt megszervezve a távmunkások teljesítményének figyelemmel követése, amellyel az otthonról dolgozók egy jókora tábora sajnos durván visszaélt, valódi ellenőrzés nélkül állítólag minimálistól semmilyenig terjedt az érintettek produktivitása, ráadásul még elérhetőek sem voltak. Ennek ellenére a fizetésüket természetesen megkapták.


„[A távmunka] kiváló mód volt arra, hogy minimális munkavégzés és saját projektek pátyolgatása mellett fizetést kapj a Yahoo-tól” - állítja a Business Insider korábban mérnökként a cégnél dolgozó informátora. A forrás szerint egyébként ez a morál specifikusan jellemző volt a vállalatra, egyes esetekben a divíziók vezetői azt sem tudták a könyvelés szerint náluk dolgozó távmunkásokról, hogy egyáltalán még a Yahoo alkalmazásában álltak.


Az AllThingsD információi szerint Marissa Mayer egyébként úgy derített fényt ezekre a visszaélésekre, hogy átnézte a vállalat belső magánhálózatának (VPN-jének) naplóit, állítólag még olyan alkalmazottakat is talált, akik mondhatni csak ünnepnapokon jelentkeztek be a munkájukhoz nélkülözhetetlen rendszerbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.