Hirdetés

Ezért támadtak a Pokémon GO alkotójára



|

Az OurMine hackercsoport ezúttal a Pokémon GO mögött álló Niantic Labs ügyvezetőjét vette célba.

Hirdetés

Nem könnyű mostanában John Hanke (a Niantic Labs ügyvezetője) élete. A világ legnépszerűbb mobilos játékának az indulása óta szerverproblémákkal, a játék szabályait sértő appokkal és állandó rajongói üzenetekkel küzd. Most pedig a fiókjait is feltörték

Hirdetés

Az elkövető megint az OurMine hackercsoport volt, amely a Twitteren és a Quorán vette célba az ügyvezetőt, majd a nevében üzeneteket tett közzé. 

A csoport egyik tagja felkereste a Forbest, majd elárulta, hogy Hanke Foursquare- és Facebook-fiókját is feltörték brute force típusú eljárással. A Facebookon nem tettek közzé semmit, mert túl kevés Hanke követője. 

Miért Hanke? Állítólag azért, mert tesztelték a biztonságát, másrészt pedig azért, mert Brazíliában, Argentínában és Chilében még nem jelent meg a Pokémon GO. 

Az OurMine elárulta azt is, hogy ők nem játszanak a játékkal, de sokan kérték tőlük a mostani támadást - ők pedig csak meg akarják mutatni, hogy senki nincs biztonságban, és érdemes a kétlépcsős hitelesítés lehetőségével élni, valamint rendszeresen jelszót cserélni. Ők maguk a feltört fiókokban nem módosítanak semmit. A korábbi DDoS-támadást is azért követték el a szerverek ellen, hogy megmutassák, hogyan lehet azokat megvédeni - állította az egyik támadó. 

Az OurMine korábbi áldozatai közé tartozik Sundar Pichai, Jack Dorsey és Mark Zuckerberg is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.