Hirdetés

Fantasztikus a megújult Google Maps



|

Föld-integrációt kapott az újraírt szolgáltatás.

Hirdetés

A tegnapi Google I/O konferencia utolsó általunk még nem tárgyalt, ám rendkívül fontos bejelentése a Google Térkép megújulása: a szolgáltatás nem csak vizuális ráncfelvarráson esett át, ugyanis a programozók WebGL segítségével teljesen újraírták a kliensoldali kódját, így az egérgörgő tekerésével az űrből egészen utcanézetig lehet vele menni - magában a webböngészőben, beépülők nélkül.


A megújult Térképek minimalista felületet kapott: eltűnt az oldalsáv, a bal felső sarokban csupán egy keresőmező található. A térkép teljesen interaktív lett, a különféle pontjaira kattintva kártyás módszerrel releváns információkat jelenít meg, ráadásul a más Google termékekbe való integráltságának köszönhetően már alapvetően olyan helyeket próbál előtérbe tolni, amelyek fontos lehetnek a felhasználó számára – például éttermeket emelhet ki a térképen, amennyiben azok a keresési előzmények, vagy az ismerősök értékelései alapján ideálisnak tűnnek a felhasználó számára.


Mindez természetesen nem olyan hatalmas újdonság, az igazi áttörést valójában inkább a tartalom prezentációja jelenti, bár a WebGL miatt kell a „tűzerő” az optimális élményű használatához. Egyelőre nem tudni, hogy a friss Maps mikor válhat általánosan elérhetővé, az érdeklődők ezen a weboldalon jelezhetik a tesztelési szándékukat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.