Hirdetés

Faxolást felhasználó támadások



|

Hirdetés

... azért is szükségük van az egyre fortélyosabb trükkök bevetésére, mert a felhasználók a növekvő mennyiségű kéretlen levél között gyakran figyelmen kívül hagyják az adathalászathoz felhasznált leveleket.


A Sophos arra hívta fel a figyelmet, hogy az utóbbi néhány napban több olyan adathalász támadást is regisztrált, amelyek során a támadók olyan email üzeneteket küldtek, melyek látszólag a PayPal-tól származtak. Ezekkel a hamis, biztonsági figyelmeztetéseket tartalmazó emailekkel arra próbálják rávenni a felhasználókat, hogy töltsenek le egy Word dokumentumot, töltsék ki azt, majd faxolják el a levélben megadott számra. A Sophos szerint a faxolási lehetőség felajánlásával a támadók nagyobb biztonságérzetet kelthetnek a felhasználókban, mintha webes űrlapok kitöltését kérnék. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a hasonló levelek kezelése során mindenki körültekintően járjon el.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.