Hirdetés

FBI: egy eszközt vettünk az iPhone-hackeléshez



|

Nem biztos, hogy megosztják a titkaikat az Apple-lel.

Hirdetés

James Comey, az FBI igazgatója elárulta, hogy a kormány részére egy magáncégtől vásároltak egy eszközt, amelynek a segítségével feloldották a sokáig figyelem középpontjában lévő iPhone-t. 

Hirdetés

A hatóságok még március végén árulták el, hogy sikeresen feltörték az iOS 9-et futtató iPhone 5C készüléket. Részletekbe nem bocsátkoztak, és a segítő fél neve sem derült ki. 

Miután az Apple a hosszas vita során nem volt hajlandó segíteni a hatóságoknak, az ügy végével hirtelen nagyon élénken érdeklődött az FBI módszere iránt. 

Az FBI igazgatója mindeddig annyit árult el, hogy sokat tud azokról az emberekről, akiktől az eszközt vásárolták, és komolyan bízik benne, hogy megvédik azt, illetve a céljaik egyeznek az övékkel. 

Az is kiderült, hogy az eszköz csak néhány készüléken működik, így az iPhone 5S-hez és az újabb almás telefonokhoz már nem jó. 

A kormány továbbra is mérlegeli, hogy elárulja-e az Apple-nek, hogyan sikerült feltörni az iPhone 5C-t. Ha elmondják, az Apple foltozza a rést, és mindent kezdhetnek elölről, mondta Comey - talán így döntenek, de erről még nem határoztak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.