Hirdetés

FBI: hátsó kapukat az online szolgáltatásokba!



|

A pletykák szerint törvénnyel köteleznék a cégeket sikeres termékeik lehallgathatóvá tételére.

Hirdetés

Újabb aggodalomra okot adó hír érkezett az Egyesült Államokból, ugyanis a CNET információ szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda csendben már régóta egy olyan törvénytervezet kidolgozásán fáradozik, amellyel kötelezhetnék a Microsofthoz, Google-höz, vagy éppen Facebookhoz hasonló cégeket a szolgáltatásaik hátsó kapukkal történő ellátására.


A közösségi hálózatok, e-mail szolgáltatások, és VoIP-alapú kommunikációt lehetővé tevő megoldások bepoloskázására állítólag azért lenne szüksége az FBI-nak, mert az általuk üldözött bűnözők egyre inkább online felületeken keresztül kommunikálnak, ezzel megnehezítve vagy lehetetlenné téve a fülön csípésüket – lényegében a nagyon régóta legális telefonlehallgatás modern változatáról van szó.


A hírek szerint a tervezet csak a komolyabb, bizonyos felhasználói számot meghaladó szolgáltatások esetén tenné kötelezővé a hátsó kapuk beépítését. Egyelőre nem tudni, hogy mikorra készülhet el a törvénytervezet, továbbá azt pontosan hogy kívánják majd lenyomni a széles publikum torkán az FBI-t képviselő politikusok, ám nem lepődnénk meg, amennyiben csak az idei elnökválasztás után kerülne komolyabban terítékre az ügy.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.