Hirdetés

Fejlesztői Függetlenségi Nyilatkozat született



|

Hirdetés

A csoport nyilatkozatát virtuális hadüzenetnek tekinti a zárt szabványok ellen.

A csoport bostoni vállalati információkezelésről rendezett konferenciáján kedden bejelentették, hogy a csoport webhelyén közzétették a „Fejlesztők függetlenségi nyilatkozatát”, s arra kérnek minden látogatót, írják azt alá. A nyilatkozat hitet tesz a nyílt, együttműködő technológiák mellett, és hogy a fejlesztőknek biztosítani kell a valódi választást, hogy kielégíthessék szoftver igényeiket. Felszólítják a cégeket, a kormányokat és az egyéneket, használják és védelmezzék a nyílt szabványokat.

„A fejlesztők alávetése - vagy ’hozzáláncolása’ - az egy gyártóhoz kötődő technológiákhoz az önrendelkezés megtagadását jelenti, lényege szerint monopolisztikus, korlátozza a választást, mesterségesen feltornássza az árakat, gátolja az innovációt és ellentmond a mindent magába foglalni akaró informatikai ipar meghatározó céljainak: a választás szabadságának és a mindenkit megillető függetlenségnek”, fogalmaz a nyilatkozat.

Az IBM, amely régóta hirdeti a nyílt szabványok előnyeit, támogatja az Open Group kampányát, amit azért tart különösen fontosnak, mert a nyílt szabványokon keresztül akarja elősegíteni a sokgyártós integrációt egy olyan időszakban, amikor a legtöbb informatikai környezet heterogén. Az IBM a kezdeményezést nyilvános kiállásnak tekinti a nyílt technológiák mellett és az egyedi, „megbéklyózó” technológiák ellen, amit a Microsoft képvisel. A nyilatkozat szövege a www.opengroup.org/declaration címen található.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.