Hirdetés

Fekete-fehér videokimenetet



|

Hirdetés

Össze is kötöttem a videokimenetet a tévével, megvan a kép, de csak fekete-fehér - mit kell átállítani?Lehetséges, hogy a videokimenet nem a tv-nek megfelelő normára van állítva - a hazai készülékek PAL-üzemmódban dolgoznak, míg sok videokártya alapállapotban NTSC-vel próbálkozik. Ilyenkor a két norma eltérő színkódolási rendszeréből adódóan a kép fekete-fehér lesz. Keressük meg a Vezérlőpulton a Képernyő tulajdonságait, itt a Beállítások fülön a Speciális gomb mögött találhatjuk videokártyánk saját beállításait. Menjünk a Megjelenítők fülre, itt valószínűleg megszabható a tv-norma, amely hazánkban PAL-B.




Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ha például VHS-felvevőn keresztül küldjük a képet a televízióra, akkor az Macrovision másolásvédelmi kódot rakhat rá, ezért fekete-fehér és ugráló képet kaphatunk. Ilyenkor célszerű kikerülni a rekordert, és közvetlenül a tévéhez csatlakozni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.