Hirdetés

Fél év alatt 40 százalékkal nőtt a torrentes adatforgalom



|

Az európai adatforgalom több mint 12 százalékát adja az effajta átvitel.

Hirdetés

A kanadai Sandvine legfrissebb jelentése szerint a bittorrentes adatforgalom Észak-Amerikában az utóbbi hat hónap alatt 40 százalékkal nőtt. Ez figyelemreméltó növekedés, noha az internetes adatforgalom már kisebb az aránya, hiszen az utóbbi hihetetlen mértékben nő.

 

Az amerikai adatforgalom 10,31 százalékát torrentes forgalom adja a csúcsidőben, a sávszélességet azonban a Netflix uralja a legjobban, 28,8 százalékos aránnyal. A feltöltést tekintve a sávszélesség 36,8 százalékát uralja a torrentes forgalom.

 

Hasonlóan Észak-Amerikához, Európában is a bittorrent a legnépszerűbb fájlmegosztásra használt protokoll. A csúcsórákban a felfelé menő sávszélesség 31,8 százalékát uralja, míg lefelé a 12,1 százalékát. A Netflix és a hasonló médiaportálok gyakorlatilag virágzás közben vannak, a bittorrentes forgalom pedig továbbra is töretlenül nő.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.