Hirdetés

Feladta a Samsung, fél milliárd dollárt fizetnek az Applenek



|

A szabadalmi per kapcsán azért fenntartják a jogot a pénz visszakövetelésére.

Hirdetés

Immár 2011 óta harcol egymással a Samsung és az Apple az amerikai bíróságokon. Az almás cég eredetileg 2,75 milliárd dollárt követelt riválisától szabadalmi jogok megsértése miatt, ám ezt egy négy évvel ezelőtti ítélet nagyban csökkentette. 2014-ben aztán úgy döntöttek, hogy befejezik a nemzetközi pereskedést és csak az USA-ra összpontosítják energiájukat, kis részben talán ennek is köszönhető a megegyezés.

Hirdetés

Az érintett szabadalmak között a mai mobiltelefonok és tabletek használatánál teljesen megszokott technológiákat találunk, azt viszont már kijelentette a bíróság, hogy például a kétujjas nagyítás és a széltől szélig képernyő nem levédethető. A Samsung mögé többek között a Facebook és a Google is felsorakozott, hiszen ha veszítenek a dél-koreaiak, ők is komoly perek elé nézhetnek.

A Samsung végül bejelentette, hogy 548 millió dollár szabadalmi díj fizetésében egyezett meg az Apple képviselőivel. Ettől függetlenül valószínűleg fellebbeznek a Legfelsőbb Bíróságra, és fenntartják a jogot a pénz vagy annak egy részének visszakövetelésére, ha ott más döntés születik. Támogatóik szerint egyébként az Apple végső győzelme komolyan visszavethetné a technológia fejlődését a közeljövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.