Hirdetés

Felesleges bejelentkezés induláskor



|

Hirdetés

Egyedül vagyok felhasználó saját számítógépemen, mégis megjelenik a bejelentkezőablak. Régen a Windows XP nem tett ki ilyen bosszantó képernyőket induláskor. Hogyan léphetek be a rendszerbe külön bejelentkezés nélkül?Egy újratelepítés során előfordulhat, hogy olyan fő komponensek is a számítógépre kerülhetnek, amelyeket előtte elfelejtettünk feltenni. Ilyen például a Microsoft .NET keretrendszer, amely számtalan program (például a Powerquest DriveImage) alapja. A telepítés meglétéről a Vezérlőpulton található Felügyeleti eszközök mappában bizonyosodhatunk meg.

E csomag egyik hátránya, hogy készít egy ASPNET-felhasználót is a számítógépre, amely a nyitóképernyőn természetesen nem látható, de a Windows észreveszi, és máris meghiúsul az automatikus bejelentkezés.

Ennek a bosszantó jelenségnek a Microsoft TweakUI XP vet véget, amelyet telepítés után a Powertoys menüpontban találhatunk meg. Indítás után keressük meg a Logon ágat, és a jobb oldali ablakban felbukkanó listán töröljük a pipát az ASPNET-használó előtt. Ezután indítsuk újra a számítógépet, és ekkor már magától bejelentkezik a Windows.




Amennyiben a bejelentkezési képernyő változott vissza régimódivá, és gépünk nincs doménhálózatban, akkor ezt is átállíthatjuk a hagyományos, eredeti formátumúra. Lépjünk be a Vezérlőpultba, majd válasszuk a Felhasználói fiókokat. A Válasszon egy feladatot... listán kattintsunk a Felhasználók be- és kijelentkezési módjának megváltoztatása menüponton. Itt jelöljük be az Üdvözlőképernyő használata előtti kis négyzetet, valamint igény szerint a Gyors felhasználóváltás használatát is. A rendszer újraindítása után már a gyárilag használt, ikonos indítóképernyővel kell találkoznunk.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.