Hirdetés

Felfüggesztett Microsoft elleni szankciók



|

Hirdetés

„Az Európai Bizottság tájékoztatta az Európai Fellebbviteli Bíróságot, hogy a tiszta igazságszolgáltatás érdekében úgy döntött, nem érvényesíti a március 24-én hozott jogorvoslati intézkedéseit, míg a Microsoft által kérelmezett átmeneti intézkedésekről nem születik döntés”, fogalmaz a bizottság közleménye. A bizottság által megszabott 90 napos határidő a médialejátszó nélküli Windows forgalomba hozatalára hétfőn járt volna le.

Mint várható volt, a Microsoft pénteken kérte a luxemburgi székhelyű bíróságot - amely az EU második legmagasabb bírósága - hogy ideiglenesen függessze fel a bizottság jogorvoslati döntésének végrehajtását, míg a bíróság nem dönt a jogorvoslati döntés helyben hagyásáról vagy megsemmisítéséről. A bizottság most is „ésszerűnek, kiegyensúlyozottnak és a piaci verseny helyreállítása szempontjából szükségesnek” tekinti korábbi jogorvoslati döntését, így amennyiben a bíróság elutasítaná a Microsoft kérését, a bizottság „késedelem nélkül” érvényesíti szankcióit. Az ügyet ismerő források szerint, ha a bíróság jóváhagyja a felfüggesztést, akkor az szeptemberig lesz érvényben.

Arról viszont a Microsoft képviselői nem voltak hajlandók nyilatkozni, elkészítette-e a cég a lecsupaszított Windows verziót, melynek hétfőn kellett volna megjelennie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.