Hirdetés

Felokosítható a Chromebook Pixel



|

Szerencsére nem csak Chrome OS futtatható a laptopon.

Hirdetés

Meglehetősen vegyes érzelmeket keltett a Google egy héttel ezelőtt bemutatott Chromebook Pixel noteszgépe, ugyanis a közel 13 colos és 2560×1700 pixel felbontású kijelzővel szerelt eszköz külsőre és belsőre egyaránt kiválónak tűnik, ám 1299 dollárért cserébe a vásárlók többsége a Chrome OS-nél sokoldalúbb operációs rendszert várna el.


A keresőcég egyik munkatársának hála most kiderült, hogy az eddigi Chrome OS-es termékekkel ellentétben a Pixelben lévő firmware lehetőséget ad teljes értékű Linux disztribúciók elindítására, ezen felül elméletben akár Windows is telepíthető a laptopra. A rossz hír az, hogy nem gyári OS-t használva egyelőre nem működik a touchpad, ám a Google már beforgatta a szükséges meghajtót a Linux kernel fejlesztői ágába, a 3.9-es rendszermag out-of-box tudja majd kezelni a tapipadot.


Természetesen a gyárilag teljes értékű, nagyon hasonló hardverrel ellátott gépekre áhítozó amerikaiak 1199 dollárért már vehetnek egy Retina kijelzős MacBook Air noteszt is, így továbbra sem nyilvánvaló, hogy kinek szánja új laptopját a Google - akár lehet rá más rendszert telepíteni, akár nem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.