Hirdetés

Feltámad a Commodore 64



|

Hirdetés

A "C64 Direct-to-TV" - ahogy a neve is sugallja - egy olyan olyan joystickbe épített eszköz, melyet elég egy TV készülékhez vagy egy monitorhoz csatlakoztatni, és máris lehet vele játszani. A konzolos C64 az elképzelések szerint 30 beépített játékot tartalmaz majd, köztük olyan ismert nagy neveket, mint az Epyx által készített Summer Games, Winter Games, World Games és California Games.




A Jack Tramiel vezette Commodore cég 1982-ben debütáló C64-es modellje az egyik legsikeresebb házi számítógép volt. A C64 még a Guiness rekordok évkönyvébe is bekerült 30 milliós legnagyobb eladott darabszámával.



A siker titka valószínűleg az volt, hogy a C64 - alacsony ára ellenére - olyan lehetőségeket kínált, amelyek akkoriban forradalmiak voltak: karakteres üzemmódban 40 oszlopos megjelenítés, nagy felbontású és Multicolor grafikus üzemmód, sprite kezelés, SID azaz Sound Interface Device hangkeltő chip és 64 KB memória.



A Tulip Computers és az Ironstone együttműködésével gyártott konzol játék kiskereskedelmi ára a közlemény szerint várhatóan 30 euró lesz, és az Egyesült Államokban illetve Európában egyszerre jelenik majd meg az év második felében.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.