Hirdetés

Feltámad a Mandrake Linux



|

Hirdetés

A Mandrake Linux párizsi székhelyű fejlesztője, amely több mint 120 országban kínálja termékeit az erre szánt értékesítési csatornákon, még 2003 januárban menekült csődvédelembe („rederessement judiciaire”), de a MandrakeSoft papírokat tegnaptól ismét forgalmazzák az Euronext Marché Libre tőzsdén és az amerikai OTC piacon, az 1998-ban alakult cégnek ugyanis Franciaországban és az USA-ban vannak irodái. Most, hogy hivatalosan lezárult a 14 hónapos „kivárási időszak”, a cég kapott 9 évet tartozásai kifizetésére, minden feltőkésítési kényszer nélkül.

A cég vezérigazgatója, Gael Duval szerint a fordulat a cég pénzügyi eredményei javulásának köszönhető - a cég most zárta első nyereséges negyedévét 1999 óta. A kivárási időszakban a cég átfókuszálta alaptevékenységét a Linuxra, drámai módon csökkentette költségeit, optimalizálta üzleti tevékenységét, és nagy haszonrést biztosító termékcsaládokat fejlesztett ki, így tavaly a negyedik negyedévben 270 ezer eurós nyereséget ért el 1.42 milliárdos forgalma után. Ennél is fontosabb, hogy májusban piacra kerül a Mandrake Linux 10.0 Official operációs rendszer.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.