Hirdetés

Feltörték Amerika legnagyobb bankját



|

Valószínűleg az egyik dolgozó gépére helyeztek malware-t a támadáshoz.

Hirdetés

A hackerek az utóbbi hónapokban leginkább a nagy áruházláncokat támadták meg, de a legfrissebb történések fényében egyértelmű, hogy a bankok megszorongatásáról sem mondtak le. Az FBI most amiatt kénytelen nyomozni, hogy a J.P. Morgan és talán több másik bank is adatlopások áldozata lett. A J.P. Morgan Amerika legnagyobb bankja, illetve a hatodik legnagyobb a világon. 

Hirdetés

A jelenlegi információk alapján a lopásokra úgy kerülhetett sor, hogy a bank egyik alkalmazottjának a gépére csempésztek malware-t a támadók. Az ügyben rosszabb esetben öt amerikai bank is érintett, de a pontos számot még nem tudni. 

Az utóbbi idők nagyobb hackertörténetei közé tartozott a Target áruházlánc elleni támadás, amelyben 110 millió vásárló bankkártya-adatait szerezték meg. Ami a bankokat illeti, idén eddig a Wells Fargo, a Bank of America, a Citigroup és a HSBC jártak pórul. Kormányzati szakemberek szerint a támadások akkor nem adatlopásra, hanem a weblapok megbénítására irányultak, a központjuk pedig Irán volt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.