Hirdetés

Feltörték az Európai Központi Bankot



|

Személyes adatokat loptak el, köztük címeket és telefonszámokat.

Hirdetés

Az Európai Központi Bank a saját közleményében tudatta, hogy az egyik weboldalán keresztül hackerek törtek be a rendszerükbe, és személyes adatokat tartalmazó adatbázist loptak el. Úgy tudni, hogy az olyan emberek érintettek, akik a bank rendezvényeire regisztráltak. 

Hirdetés

A cyberbűnözők gyakorlatilag minden olyan ember adataihoz hozzáfértek, akik a bankkal kapcsolatos konferenciákon, eseményeken részt vettek vagy regisztráltak. Vigasztaló lehet, hogy a bank belső rendszereihez vagy a piacot veszélyeztető adatokhoz nem tudtak hozzáférni, "csupán" e-mail címeket, lakcímeket és telefonszámokat szereztek meg. 

A BBC szerint az emberek elérhetőségeit kivéve a legtöbb adat titkosítva volt, így körülbelül 20 000 cím és telefonszám szivároghatott ki. Titkosított formában bár, de a bank weboldalainak letöltési adatait is magukkal vitték a támadók. Az egészre egyébként csak úgy derült fény, hogy a támadók az adatokért cserébe pénzt követeltek a banktól. A sérülékenységet azóta foltozták, a jelszavakat lecserélték, és az érintetteket is felkeresték. Az ügyben a német rendőrség nyomoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.