Hirdetés

Feltörték Sundar Pichai fiókját



|

A Google ügyvezetőjének a Quora-fiókját vették célba.

Hirdetés

Rosszul indul Sundar Pichai hete: a Google ügyvezetőjének feltörték a Quora-fiókját. Az elkövető az OurMine csoport volt, amelynek a nevéhez fűződik többek között Mark Zuckerberg Twitter- és Pinterest-fiókjának a feltörése is. 

Hirdetés

A három főből álló csapat üzeneteket is közzétett, és mivel a Twitter-fiók is hozzá volt kapcsolva a feltörthöz, ezért 508 000 követőhöz is eljutottak ezek. Természetesen a tweeteket azóta törölték. 

Az OurMine Zuckerberg mellett a Spotify ügyvezetőjét is célba vette, és még mindig nem tudni, hogyan szereznek hozzáférést a fiókokhoz - annyi valószínű, hogy nem a szolgáltatások biztonsági résein keresztül. Az OurMine azt állítja, hogy számos technikája van a hírességek böngészőiből a jelszavak kiszedésére. 

A hackercsoport azt szeretné, ha biztonsági cégként tekintenénk rájuk, és támogatást nyújt minden áldozatának arra az esetre, hogy többé ne járjanak így. Bár a bizalom elnyerésére ez nem biztos, hogy a legjobb mód, az OurMine leszögezte, hogy csak tesztet végeztek. Jelszavakat nem módosítanak, és azért csapnak le, hogy ne más, rosszindulatú hackerek tegyenek tönkre valamit. 

Pichai fiókját most a Quora egyik sebezhetőségén keresztül törték fel - a cégnek korábban jelentették a hibát, de választ nem kaptak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.