Hirdetés

Fény derült a McKinley technikai részleteire



|

Hirdetés

Bár az Intel egyelőre nem közölte a McKinley várható órajelét, annyi biztos, hogy a rendszerbusz az Itanium 64 bites, 133 MHz-es double-clocked megoldása helyett 128 bites, 200 MHz-es, szintén double-clocked lesz. A McKinley újdonságai között lesz több olyan utasításvégrehajtó egység, amely az Itaniumban nem található meg, emellett egy harmadszintű (L3) cache is helyet kapott, amelynek mérete kezdetben 1,5-3 MByte lesz, a 2003-ban megjelenő 130 nm-es technológiájú változatban pedig ennek kétszerese, vagyis 3-6 MByte. A processzor két változatából az egyik 2-4 utas (processzoros), a másik 8, vagy annál több utas szerverek alapja lehet majd. Az utóbbi változat L3 cache mérete a maximális, 3 illetve 6 MByte lesz. Minden McKinley változatból építhetőek lesznek duálprocesszoros munkaállomások is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.