Hirdetés

Fenyeget Hollywood: bezárt a Wupload és a FileServe



|

A szintén célkeresztbe állított PutLocker azt üzente Hollywoodnak: ők nem tolvajok.

Hirdetés

A Megaupload botrányos ügyének kirobbanását követően a Google a bíróságon a Hotfile mellé állt Hollywooddal szemben, azonban az események folytatódnak. Az elmúlt héten a Paramount Pictures megnevezte az öt fő célpontját, amelyek működését mindenképp be akarja szüntetni a kiadók egyesülete: az MPAA ezúttal a FileServe, a MediaFire, a Wupload, a PutLocker és a Depositfiles fájlmegosztókat akarja kivonni a forgalomból. Az ötből négy fájlmegosztó már válaszolt is a kiadók fenyegetésére.

 

A MediaFire üzemeltetői a hétvégén kijelentették, hogy ők nem bűnszervezetet működtetnek. A Wupload a legdrasztikusabb lépést választotta, és beszüntette a működését, illetve kijelentette, hogy nem egy fájlmegosztó oldal. A FileServe már januárban korlátozta a feltöltött fájlok elérését, nemrég azonban újból rendesen működött. Alig néhány óráig - a Wuploadhoz hasonlóan a FileServe is kiszállt az üzletből.

 

 

A PutLocker korlátozás helyett élesen bírálta a kiadókat, és a jelenlegi helyzetet, majd hozzátette, ők nem tolvajok. A brit fájlmegosztó másfél éve van a piacon, azonban mára napi 1,6 millió látogatója van. A cég elmondása szerint keményen fellépnek a szerzői jogsértések ellen, és együttműködnek az ottani és a külföldi hatóságokkal egyaránt (az oldalra felkerült fájlok kevesebb mint 2 százaléka volt jogsértőnek jelölve). A vállalat elmondása szerint jelenleg is nagy fejlesztéseken és bővítéseken dolgoznak, és nem akarják korlátozni a felhasználókat. A nagy fájlok gyors és könnyű megosztását tűzték ki célul világszerte - ezzel egy olyan űrt kívánnak betölteni, amihez a Gmail 20 megabájtos melléklet-korlátozása kevés.

 

A PutLocker működésért felelős igazgatója így reagált az MPAA fenyegetésére:

"Egy másik iparban, ha valaki efféle kijelentést tesz, akkor rágalmazásért be lehet perelni. Vicces, hogy ez hogyan működik..."

"Kinek kell a SOPA, mikor egy kiadó ügyvezetője ír egy kívánságlistát, és az oldalak "önként" bezárnak?" - kérdezte Adrian Petroff.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.