Hirdetés

Fenyegeti a független zenekiadókat a Youtube?



|

Egy érdekképviseleti szervezet szerint kizsákmányolnák őket.

Hirdetés

Megtépázott imázsán némileg javítva a Google tulajdonában lévő Youtube múlt pénteken több a tartalomkészítők számára előnyös újdonságot jelentett be, azonban látszólag továbbra is akadnak megoldandó problémák a leánycégnél. A számos független zenekiadó nemzetközi érdekképviseletét végző Worldwide Independent Network múlt heti nyilvános közleménye alapján például nem ártana, ha nem próbálnák meg kizsákmányolni őket.
 

Hirdetés


A WIN állítása szerint a Youtube szeretné a közeljövőben elindítandó zenestreamelő szolgáltatásába többek közt az általuk képviselt kiadók előadóit is besuvasztani, azonban a partnereiket egy sablon szerződéssel lepték meg, amely feltételeit a Youtube illetékesei nem tartják vita tárgyának. Ugyan konkrétumokat a WIN nem hozott nyilvánosságra, azonban a dokumentumban szereplő jogdíjak állítólag rendkívül méltánytalanok a nagy zenekiadók (Universal, Sony, Warner) által kialkudott jogdíjakhoz képest, továbbá nincsenek egy szinten a Spotify vagy Deezer által fizetett összeggel. Hab a tortán, hogy a Youtube állítólag megfenyegette a független kiadókat, hogy ha nem írják alá a szerződést, akkor törlik a csatornáikat a videomegosztóról.


„Globálisan több száz független és nagy zenekiadóval kötöttünk már sikeresen üzletet, azonban folyamatban lévő tárgyalásokat nem kommentálunk” - nyilatkozta az ügy kapcsán a Youtube szóvivője.


(Forrás: WIN, 9to5Google | Fotó: rawartistsmedia)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.