Hirdetés

Firefox-fejlesztőt bérelt fel a Google



|

Hirdetés

A különböző híroldalak számos spekulációval álltak elő a programozó Google-en belül betöltött pozícióját illetően, a Google pedig - a már megszokott visszafogott hangnemében - megtagadta a kommentárt. Debbie Frost, a cég nemzetközi szóvivője szerint Goodger egy "hétköznapi alkalmazott, azonban az ideje felét továbbra is a Mozilla Foundation-nel fogja eltölteni, hogy tovább dolgozhasson a Firefox böngészőn". A Gbrowser.com domain név tavalyi megvásárlásával a Google is alapot teremtett azoknak a spekulációknak, melyek szerint egy saját böngésző kifejlesztését tervezik - bár a cég alapítói tagadják bármiféle ilyen jellegű terv létezését.




A Reuters becslései szerint a Firefox-ot körülbelül 20 millióan töltötték le, mióta verziószáma elérte a mérföldkőnek számító 1.0-t. A Firefox jelenleg 5 százalék körüli piaci részesedéssel rendelkezik. A Google a cég magjának számító internetes kereső-motorja mellett további szolgáltatásokkal bővítette arzenálját, és ma már email-szolgáltatást (Gmail), egy blog-szolgáltatást, egy ár-összehasonlító oldalt (Froogle), valamint egy híroldalt (Google News) is üzemeltet. Nemrég jelentették be a TV-műsorokban való keresésre alkalmas legújabb teszt-szolgáltatás indulását is.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.