Hirdetés

Fizessünk mobillal



|

Hirdetés

A két cég ebben a hónapban a texasi Irving városában teszteli a közösen kifejlesztett rendszert. A kísérlethez a Nokia biztosítja a telefonokat, melyeknek fedőlapjába egy rádiófrekvenciás lapka van beágyazva. Ez a lapka tartalmazza a MasterCard számlainformációit, melyeket a cég „PayPass” fizetési technológiája segítségével dolgoznak fel. „A lapka tartalmaz egy ún. virtuális mágnes csíkot, amely mindazt az információt magában foglalja, amely ott van egy hitelkártyán is”, magyarázza a Nokia szóvivője, Damian Stathonikos. A Nokia SmartCover technológiájával ellátott készüléket elég csak meglengetni vagy hozzáérinteni a PayPass POS terminálhoz, a rádiófrekvenciás lapka közli az adatokat a terminállal, amely a MasterCard hálózatához kapcsolódik, s a tranzakciót a JP Morgan Chase rendszere néhány másodperc alatt feldolgozza. A kísérletben résztvevő üzletek SMS-ben reklámokat is tudnak küldeni a SmartCover telefonokra. A Nokia később az üzenő funkciót MMS-sel is ki akarja egészíteni. A floridai Orlandóban a két cég már végzett hasonló kísérleteket, akkor azonban a fizetéshez szükséges információkat nem külön lapkára, hanem a SIM kártyára vitték fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.