Hirdetés

Fizetős szolgáltatás lesz a Napster



|

Hirdetés

csütörtökön újból diadalútjára indítja a zenét kínáló szolgáltatást. Az egyelőre Amerikában elérhető szolgáltatás segítségével havi előfizetésért cserében zenét lehet majd letölteni, a felhasználók félmillió dal közül válogathatnak.

"A Napster olyan, mint James Dean - fiatalon halt meg, szépen halt meg, és az emberek gyöngéd érzelmeket táplálva emlékeznek vissza rá" - vélekedik Mark Mulligan, a Jupiter Research vezető tanácsadója. A CD-író szoftveréről ismert Roxio pompás külsőségek közepette készül újból elindítani a Napster 2.0-át. A "feltámadás" két évvel azután történik, hogy szerzői jogok megsértése miatt a nagy zenekiadók bezáratták a zeneletöltő rendszert.

A Napstert múlt évben vásárolta meg a Roxio ötmillió dollárért. Ugyanakkor májusban az online zene előfizető szolgáltatást, a Pressplayt is megvásárolták 39,5 millió dollárért, mondván, hogy a szolgáltatás technológiáját használják majd fel a Napster törvényes elindításakor.

A Napster öt nagy lemezkiadóval és több tucat független kiadóval kötött szerződést. Induláskor félmillió zeneszám áll majd a letöltők rendelkezésére. A felhasználók havi előfizetéssel, darabonkénti megvásárlással juthatnak a dalokhoz, vagy csak meghallgathatják őket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.