Hirdetés

Flash Cam 1.76



|

Az utóbbi években egyre több honlapon találunk izgő-mozgó grafikákat.

Hirdetés

Mindez részben annak köszönhető, hogy a Macromedia cég évekkel ezelőtt kifejlesztette a "swf" formátumot (ez a flash fájlok kiterjesztése), mely képes weboldalakon vektoros ábrákat és animációkat produkálni az addig megszokott bitképes grafika mellett, igaz ehhez egy flash lejátszó modul telepítésére is szükség van. Előnye, hogy segítségével kis helyen elférő de nagyon jó minőségű grafikai elemeket helyezhetünk el oldalunkon. Érdekességképpen megjegyezném hogy ma világszerte 300-500 millió számítógépen található meg a flash plugin. A becslések eltérők ebben a kérdésben.



A legismertebb szerkesztő programja a Macromedia Flash, mely mellé ma már rengeteg kiegészítő kis szoftvert találunk az interneten. Most, mikor a Flash új verziójá már megjenet, talán érdemes kiegészítő programoknak is kicsit utánanézni.


Egyik ilyen program a Flash Cam, melynek most jelent meg az legújabb 1.76-os verziója. A program segítségével rögzíthetjük a számítógép képernyőjén látható eseményeket, mintha csak egy videokamerával dolgoznánk. Ez eddig még talán nem is olyan érdekes, viszont az már jobban hangzik hogy a program a felvett anyagot akár "swf" formátumba is képes konvertálni. Így a felvett anyag bármely flash fájlok megjelenítésére képes böngészőben megtekinthető, legyen szó akár Windows-ról, Linux-ról vagy Mac-ről. A "mozi"-hoz társíthatunk akár hangot is MP3 formátumba vagy különböző effektekkel is színesíthetjük az anyagot. Használatával rengeteg időt spórolhatunk meg, hiszen a program elég sok mindent végez el helyettünk, nekünk legfeljebb egy kis utóigazítást kell végeznünk ha nem vagyunk elégedettek a eredeti anyaggal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.