Hirdetés

Flock: új webböngésző a láthatáron



|

Hirdetés

A csapat vezetője az a Bart Decrem, akit a nyílt forráskódot támogatók körében igen nagy népszerűségnek örvend, különösen, mivel a Mozilla Alapítvány oszlopos tagja. A böngésző bemutatott változata egyelőre csak egy tesztverzió, de alapvetően a 2.0-s webes technológiákra építették az egészet. Például a hagyományos böngészőkben található Kedvencek menüt egy del.icio.us nevű rendszer váltja fel, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók cserélhessék egymás között saját eltárolt kedvenc oldalaikat.

A beépített RSS olvasóval lényegesen egyszerűsödik azok dolga, akik több oldalról szeretnének egyszerre új információkat gyűjteni. Korábban ezt egyik böngésző sem volt képes megoldani. A blog-kedvelők figyelmét nyilván az hívja fel, hogy egy gombnyomásra nyílik lehetőség új bejegyzés készítésére a felhasználó saját internetes naplójában. A rendszer több ilyen oldal rendszerét is támogatja.

A fejlesztők nem kívántak konkurenciát teremteni egyetlen jelenleg elterjedt böngészővel szemben sem, csupán ki akarják hangsúlyozni a nyílt forráskód nyújtotta lehetőségeket: hogy bárki, aki ért hozzá, hozzáadhatja saját tudását és ötleteit a végeredményhez.

Az első kipróbálható verziót máris le lehet tölteni Windows, Linux és Mac OS X platformokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.