Hirdetés

FlyMPEG2 – válaszút helyett



|

Hirdetés

A LifeView cég PCI sinbe illeszkedő kártyáján több egység működik együtt: a Bt878 lapka végzi az analóg-digitális átalakítást, amit a hardveres MPEG2 kódolónak ad át. Hogy a DV kamkorderek képét is képes legyen fogadni, a Texas Instrument IEEE 1394 kontrollere is helyet és hat tűs csatlakozót kapott a panelen. Az analóg ki- és bemenetek jeleit egy-egy speciális elosztókábel vezeti ki RCA apa csatlakozókra, ezenkívül s-video be- és kimenet is rendelkezésre áll.
A csomagolás valós idejű mozgókép rögzítést és szerkesztést ígér MPEG2 minőségben. A szerkesztést, digitalizálást a CD-n mellékelt Ulead Video Studio 4.0 szoftverrel végezhetjük el, melynek Basic SE kiadása minden amatőr felvételekhez szükséges alapvető funkciót tartalmaz. A jeleneteket vághatjuk, feliratozhatjuk, áttűnésekkel fűszerezhetjük.

Rögzítéskor a program zökkenőmentesen megbírkózott a teljes méretű anyagokkal, még 366 MHz Celeron tesztgépünkben is. A kártyán video és audio kimeneteket is elhelyeztek. A hardveres lejátszás minősége jobb, zökkenőmentesebb, mint szoftveres megoldásokkal.

Ráadásként a dobozban találjuk még a CyberLink PowerDVD lejátszójának 2.55-ös verzióját, ezzel jó minőségben lejátszhatjuk nem csak DVD lemezeinket, de az általunk rögzített MPEG anyagokat is.
A FlyMPEG2 valószínűleg sokak figyelmét magára vonja majd, hisz áthidalja az analóg-digitális váltás közti szakadékot, a VHS, SVHS és az új DV technológiák tulajdonosai egyaránt használhatják. Kiskereskedelmi nettó ára 115000 Ft, forgalmazója az East Computer Kft (www.lifeview.hu). Bővebben is olvashatnak a termékről áprilisi számunkban.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.