Hirdetés

Fontos újdonságok kerültek a Chrome 23-ba



|

Többek közt végre a Do Not Track is aktiválhatóvá vált a böngészőben.

Hirdetés

A Google webböngészőjét preferálók vélhetően nagy örömére a keresőcég kiadta a Chrome 23-as főverzióját, a szoftver ezúttal fontosak mellett látványos újdonságokkal is bővült. Jó hír, hogy mostantól a beállítások panelen bekapcsolhatóvá vált a Do Not Track opció, amely képes közölni a weboldalakkal, hogy a felhasználó nem kíván követős sütiket kapni.


Szintén újdonság, hogy a címsorban a weboldalak ikonjaira kattintva megtekinthetőek a portálok által kibocsájtott sütik, plusz ugyanitt webhelyenként pontosan szabályozhatóvá váltak azok „jogosultságai” is. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy például egy adott portál esetében a felhasználó gyorsan letiltsa a JavaScriptek futtatását.


Megemlítendő még, hogy egyes esetekben a Chrome 23 képes a CPU helyett a grafikus processzorral dekódoltatni a HTML5-ös videókat, így egyrészt azok simábban futhatnak, másrészt pedig a hagyományos lejátszáshoz képest ezen módszerrel csökkenthető a számítógép fogyasztása.


Végül kiemelendő, hogy a Google programozói az új verzióban összesen 15 biztonsági réstől is megszabadultak, ezek közül az illetékesek 6-ot jelöltek magas kockázatúnak; a hibákat bejelentő kutatóknak összesen 9000 dollárnyi jutalmat fizetett ki a keresőcég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.