Hirdetés

Forráskódot loptak egy amerikai szoftvercégtől



|

Hirdetés

A nyomdaipari szoftverek fejlesztésével foglalkozó Jolly Technologies nem egészen három hónapja nyitotta meg kutatás-fejlesztési központját Mumbaiban. Az egyik frissen felvett mérnöknő Yahoo e-mail postaládáját használta fel, amely ma már 100 megabájt tárhelyet biztosít, hogy oda megküldje a kutatóközpontban lemásolt fájlokat. Miután a cég tudomást szerzett a lopásról, most próbálják megakadályozni, hogy az alkalmazott továbbadja a forráskódot és a többi bizalmas adatot.

A legtöbb amerikai szoftvercég nyilatkozatot írat alá alkalmazottaival, hogy tudomásul veszik, tilos kivinniük, vagy bármilyen formában kijuttatniuk a cég fejlesztés alatt lévő termékeinek kódjait a létesítményből. A Jolly Technologies indiai fejlesztőközpontjában is aláíratnak ilyen nyilatkozatot, de a lassan működő indiai igazságszolgáltatási rendszer és a szellemi tulajdont védő törvények hiánya szinte lehetetlenné teszi az efféle megállapodások betartatását. A cég képviselői most a hatóságok segítségét kérik, egyrészt hogy lépjenek fel a tolvaj mérnöknő ellen, másrészt, hogy elejét lehessen venni a hasonló incidenseknek.

A cég addig is minden fejlesztési munkát leállított indiai központjában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.