Hirdetés

Franciaország minden kérdéses iPhone-ért megbünteti az Apple-t



|

Minden fel nem oldott készülék után 1 millió eurós bírság jár, ha az Apple nem működik együtt a kormánnyal.

Hirdetés

Elhúzódó és nagyon botrányos az Apple és az amerikai kormány ügye, amelyben az a kérdés, hajlandó-e az almás cég feloldani egy halott terrorista iPhone-jának a titkosítását. Franciaország ugyanilyen ügyet készít elő. 

Hirdetés

A franciák más megközelítést választanak, a hírek szerint ugyanis minden érintett iPhone után 1 millió eurós bírságot szabnak ki az Apple-re, ha az nem hajlandó az adott készülék titkosítását feloldani a kormány felszólítására. 

2015-ben a francia kormánynak 8 iPhone-nal gyűlt meg a baja, amelyek mind vélt terroristákhoz tartoztak. A franciák célkeresztjében mindenesetre nem csak az Apple van, a Google-t ugyanúgy megbüntetik, ha képtelen feloldani egy androidos készülék titkosítását hatósági utasításra. 

A szocialista párt színeiben tevékenykedő Yann Galut szerint az adattitkosítás kapcsán olyan jogi űrhöz értünk, ami akadályozza a nyomozásokat. Szerinte kizárólag a pénzzel lehet az olyan hatalmas cégeket, mint az Apple vagy a Google együttműködésre kényszeríteni.

A politikus azt mondja, ezek a vállalatok az adatbiztonság kifejezés mögé bújnak, ugyanakkor a begyűjtött személyes adatokat gondolkodás nélkül használják és értékesítik, ha üzletről és kereskedelemről van szó. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.