Hirdetés

Franciaország: nagysebességű internetet mindenki számára



|

Hirdetés

A hétfőn bejelentett projekt lehetővé fogja tenni a helyi közösségek számára, hogy igen kedvező feltétek mellett vehessenek fel hitelt nagysebességű internetkapcsolatok kiépítése céljából. A broadband (szélessávú/nagysebességű) internetkapcsolatok kiépítésére az állam 1,3 milliárd dolláros hitelkeretet fog biztosítani. A francia kormány emellett annak a lehetőségét is vizsgálja, hogy bizonyos területeken az Electricite de France nevű francia állami áramszolgáltató kábelhálózatát is felhasználják adattovábbításra az optikai kábelhálózatok helyett.

A kormány szakemberei szerint az egész ország behálózása szélessávú internetes kábelekkel mintegy 30 milliárd frankba (mintegy 3 milliárd dollár) kerülne, ezt azonban a magánszféra képtelen lenne előteremteni, főleg a ritkábban lakott vidéki területeken. Támogatás nélkül a hálózatok nem épülhetnének meg, mivel a magánvállalatok a ritkán lakott területeken nem számíthatnának nagy bevételekre. A francia kormány ezért a támogatás mellett döntött.

"Ha elfogadnánk a piac logikáját, öt év múlva a francia lakosság egynegyede az ország területének 70-80 százalékán még mindig nem rendelkezne számára elérhető nagysebességű internetkapcsolattal" - mondta a szóvivő.

Más országokban, mint például Nagy-Britanniában a kormány más utakat választott. Kedvezményes hitelek helyett a brit kormány a broadband szolgáltatásokra való előfizetésre próbálja ösztönözni a lakosságot, amelynek következményeképp megfelelő igény lesz a szolgáltatásra ahhoz, hogy a társaságoknak megérje befektetni. Az, hogy melyik módszer a hatékonyabb, idővel bizonyosan kiderül majd. Mindenesetre a brit kormány a franciával egyező módon öt éven belül szeretné elterjeszteni a nagysebességű internetet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.