Hirdetés

Frissítés csak jogtiszta Windowsokhoz



|

Hirdetés

A korlátozás nem vonatkozik a biztonsági frissítésekre, azok továbbra is bárki számára elérhetők, függetlenül attól, hogy Windowsa jogtiszta-e vagy kalózmásolat. A Microsoft célja, hogy kizárja a kalózmásolatok felhasználóit, így azok nem érhetnek el számos ingyenes szoftvert és eszközt, amelyet a vállalat kiad. Eleinte csak néhány szoftver letöltése lesz az operációs rendszer jogtisztaságához kötve, később azonban egyre több alkalmazás kerül be ebbe a körbe. Nem zárható ki, hogy pár hónap, esetleg egy év múlva már a legújabb DirectX, az AntiSpyWare vagy akár az Internet Explorer is csak azok számára lesz elérhető, akik jogtiszta Windowst futtatnak.

Magyarországon eddig több mint 30 ezer felhasználó látogatott el a Letöltő Központon keresztül a Windows Genuine Advantage program tájékoztató honlapjára, közülük 11 ezren vették igénybe az eredetiség-vizsgálatot - áll a Microsoft által kiadott közleményben. Hogy a megvizsgált operációs rendszerek közül mennyi volt jogtiszta, azt lapunk kérdésére a Microsoft nem árulta el, csupán annyit közölt, hogy az arány nagyjából megfelel a BSA által a régióra közzétett adattal. Egy 2003-ra vonatkozó BSA-kutatás szerint Kelet-Európában a használt szoftverek 71 százaléka kalózmásolat, vagyis a 11 ezer Windowsból csupán alig több mint 3 ezer lehetett jogtiszta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.