Hirdetés

Frissítsük böngészőnket!



|

Hiba, hogy a netezők 41 százaléka nem a legfrissebb verziót használja.

Hirdetés

Manapság az internetes böngészéssel kapcsolatos egyik legnagyobb gondot a vírusok, és különböző más kártevők okozzák. Ezen programok nagy része a browsereken keresztül jut be számítógépünkre. A cégek ugyan folyamatosan toldozzák-foldozzák kedvenc böngészőnket, ám nekünk is oda kell figyelni. Hiába adnak ki ugyanis a szakemberek frissítést – reagálva egy új fenyegetésre – ha a felhasználók nem telepítik azt.


Egy most készült felmérés szerint az netezők 41 százaléka nem az elérhető legfrissebb verzióját használja böngészőjének. A svájci Federal Institute of Technology karöltve a Google-lal, és az IBM-mel, készített egy tanulmányt arról, vajon mi az oka ennek. A tanulmányhoz az adatokat a Google szervereinek naplófájljai szolgáltatták, melyekből kiderült a látogatók által használt böngészők verziószáma, kivéve az Internet Explorert, ami csak annyit tesz közzé, hogy a felhasználó a hatos vagy hetes változatot használja. Itt a kutatók egy dán cég programjának – a Personal Software Inspectornak - adataira támaszkodtak.

brwosing_k.jpg


A tanulmány szerint a legjobban a Firefox használók figyelnek oda a frissítésekre, míg legtrehányabbnak az Internet Explorer használók bizonyultak. A Firefox-ot használók 83,3 százaléka a legfrissebb böngészővel szörfözik, az Apple Safari használói közül 65,3 százalék figyelmes eléggé, az Opera-val böngészők 56,1 százaléka frissített elég gyakran, míg az Internet Explorert használók csupán 47,6 százaléka használta a legújabb verziót.


A különbségek azonban nem csak a felhasználók trehányságából adódnak, sőt a kutatók szerint leginkább a gyártók tehetnek ezekről a hiányosságokról. A frissítések beszerzése ugyanis nem mindig elég egyszerű, néha pedig nem is lehetséges. A Firefox egy automata frissítési rendszert használ, amely minden indításkor ellenőrzi, található-e javítás, és a telepítés is egyszerű. Az Opera ugyan jelzi felhasználóinak, ha elérhető frissítés, de el kell látogatni érte a böngésző honlapjára, és a telepítés is jóval bonyolultabb, mint a Firefox esetében. Az Internet Explorerhez a Microsoft minden hónap második keddjén ad ki javításokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.