Hirdetés

Frissült a Netscape böngésző



|

Hirdetés

A Netscape Communications közzétette a Netscape 7.2-t, a 2003 közepén megjelent, diszkréten korosodó 7.1 verzió utódját. Az új verzió, melyet ez év eleje óta várnak, a Mozilla 1.7-re épül, a Mozila internetes alkalmazás készlet legújabb verziójára. Az új Netscape a korábbihoz képest magában foglalja a „felcédulázott” (tabbed) böngészést, a feljavított nyomtatási képet, illetve integrálja az AOL azonnali üzenő szolgáltatását (AIM) és az ICQ csevegő programot.

Az elemzők akkor kezdték el temetni a Netscape böngészőt, amikor az AOL tavaly néhány fejlesztő kivételével lényegében szélnek eresztette a Netscape csapatot, és kiszállt a Mozilla technológia fejlesztéséből.

A fejlesztői munkát azóta átvette a nyílt forráskódú Mozilla projekt, melyet eredetileg még a Netscape indított el, de folytatódott az után is, hogy az AOL megvásárolta a Netscape-et. Tavaly a projekt mögött állók létrehozták a Mozilla alapítványt - a döntően az AOL által biztosított 2 millió dollárból. Az AOL egyébként miközben hallgatott a Netscape böngésző frontján, nem küldte nyugdíjba a márkát. Most éppen az új Netscape Desktop Navigatort tesztelik, januárban pedig elindította az olcsó Netscape internetszolgáltatást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.