Hirdetés

Fújhatjuk az óránkat



|

A francia tervező, Julien Moise igen elegáns módját álmodta meg a karóra működésre bírásának.

Hirdetés

Az órák felhúzása javarészt már a múlté, de immár a gombelemet is kitörölhetjük emlékezetünkből, hála eme nagyszerű elgondolásnak. Alaphelyzetben az időmérő szerkezet úgy néz ki, mint bármelyik lemerült társa, azzal a kivétellel, hogy a kör alakú kijelző és az ugyanilyen formájú keret közé egy aprócska kis turbina lapátsor van építve, mely abban a pillanatban, hogy légáram éri, működésbe hozza a kijelzőt, így mutatva a pontos időt. De nem csak erre alkalmas, ébreszteni is tud, valamint a számokon kívül az időjárást is kijelzi, ami főleg akkor jön jól, ha napjainkat egy ablaktalan helyiségben töltjük és nem tudunk erről saját szemünkkel meggyőződni.

Kétségtelen, hogy Julien egy impozáns és elegáns dolgot alkotott, aminek azonban kézen fekvő hátránya, hogy például egy tárgyaláson nem tudjuk észrevétlenül megnézni az idő múlását, ugyanis a kijelző csak akkor aktív, ha előtte ráfújunk a turbinára. Az alábbi rövid videón mindez működés közben is megtekinthető:

 

Eole from JulienM on Vimeo.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.