Hirdetés

Furcsán működő billentyűk



|

Hirdetés

Olykor nem érzékeli a lenyomott gombokat, máskor pedig lassan reagál. Már kitisztítottam, a billentyűbeállításokat gyorsabbra vettem, de semmi eredménye. Kérem, segítsenek, mert így elég nehéz gépelni!A hibát máshol kell keresni, mint ahol gondolnánk. A gyanúsan viselkedő gombokat nemcsak a Vezérlőpulton található Billentyűzet panelen lehet állítani, hanem a Kisegítő lehetőségeknél is. Valószínűleg ott lett bekapcsolva valamelyik funkció. A Billentyűszűrést és a Beragadó billentyűk használatát elsősorban mozgáskorlátozottak számára tették a Windowsba, hogy ők is kényelmesebben tudják kezelni az operációs rendszert. Nagy segítség nekik, ha nem kell nyomva tartaniuk a [Ctrl], [Shift] vagy [Alt] gombok valamelyikét, hanem azokat ideiglenesen "beragaszthatják". Például a Billentyűszűrésnél a túl hosszú lenyomásra nem reagál azonnal a Windows, így egy [Enter] billentyű hosszas megnyomásakor sem hajt végre több parancsot egyszerre.

Ezeket a kisegítő lehetőségeket természetesen letilthatjuk a Beállítások gombra kattintva. Amennyiben valamelyikre bármikor újra szükségünk lenne, de nem akarunk keresgélni a Vezérlőpulton, gyorsbillentyűkkel is előhívhatjuk a megfelelő ablakokat. Így a Beragadó billentyűket a ötszöri lenyomásával, a a jobb oldali nyolc másodperces nyomva tartásával kapjuk meg. A különböző állapotokhoz hangokat is rendelhetünk, ennek beállításához (a Vezérlőpulton kívül) használhatjuk a billentyűt, amelyet öt másodpercig kell folyamatosan nyomnunk.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.