Hirdetés

GameCube hardver-részletek



|

Hirdetés

Az Embedded Processor Forum konferencián kiderült, a konzol IBM gyártmányú, Gekko kódnevű módosított PowerPC processzora 485 MHz-en fog működni, és 38 új utasítással, továbbfejlesztett lebegőpontos egységgel, és jelentősen megnövelt adatbusz sávszélességgel rendelekzik. A 180 nm-es réz-alapú CMOS technológiával készülő chip SIMD (egy utasítás több adat) egysége kibővült egy alakítható, geometriai és megvilágítási feladatokra specializált modullal. A GameCube grafikus rendszerét az ATI Technologies készíti. A Flipper nevű chip, amely a 3D grafikán kívül 16 bites DSP hangrendszert, I/O vezérlőt, optikai meghajtó és game controller interfészt, nagysebességű soros és párhuzamos porti vezérlőt, 3 MB beágyazott MoSys SRAM-ot és 24 MB DRAM-ot tartalmaz, 51 millió tranzisztorból áll, és a NEC 180 nm-es, beágyazott DRAM technológiával kiegészített eljárásával fog készülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.