Hirdetés

Gates a könnyeivel küszködve beszélt a Microsoft új CEO-jának kiválasztásáról



|

A cégalapító hangsúlyozta: fontos, hogy a lehető legalkalmasabb jelöltet ültessék a távozó Steve Ballmer székébe.

Hirdetés

Bill Gates, a Microsoft elnöke kedden egy, a Microsoft új vezérigazgatójának kiválasztásáról szóló sajtótájékoztatón kis híján elsírta magát, miközben arról beszélt, mennyire fontos, hogy a megfelelő embert nevezzék ki a cég távozó CEO-jának, Steve Ballmernek a helyére.

Gates nem szolgált különösebb újdonságokkal; csupán annyit mondott, hogy folyik a jelöltek meghallgatása. „[Ballmer utódjának] rendkívül összetett szerepet kell majd betöltenie” – húzta alá.

Hirdetés

A Microsoft alapítója nem mulasztotta el megköszöni a távozó vezér munkáját. „Meg akarom köszönni neki az elmúlt 13 évben végzett vezetői munkáját – mondta Gates. – Igazi kiváltság, hogy mindketten olyan elképesztően tehetséges munkavállalókat irányíthattunk, mint amilyenek a mieink.”

Nyilvánvaló, hogy Ballmer mellett Gates-t is megviseli a vezetőváltás. Ahogy arra nyilván sokan emlékeznek, idén szeptemberben a leköszönő vezérigazgató könnyek között búcsúzott a Microsoft dolgozóitól, de a cég elnöke sem rejtette véka alá az érzéseit.  „Elköteleztük magunkat amellett, hogy biztosítsuk, a mindkettőnk által olyannyira szeretett vállalat következő CEO-ja a megfelelő ember legyen a megfelelő időben – jelentette ki Gates a könnyeit nyelve. – Mindketten feladatunknak tartjuk, hogy biztosítsuk, hogy a Microsoft sikeres legyen, egy olyan vállalat, amely jobbá teszi a világot.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.