Hirdetés

Gates e-mailje a biztonságról



|

Hirdetés

A3500 szavas levelet azok a felhasználók kapták meg, akik előfizettek az úgynevezett vezetői e-mailekre. A „Microsoft Progress Report: Security” című levélben Gates beszámol cégének biztonsági kezdeményezéseiről. A fejlődés bizonyítékai között említi a készülő második Windows XP szervizcsomag és az első Windows Server 2003 szervizcsomag biztonsági elemeit, a cég nemrég meghirdetett Caller-ID levélszemét ellenes architektúrát, azt a tényt, hogy a Windows minden eddiginél jobban támogatja az erős hitelesítést és a PKI technológiát, és a Microsoft feljavított szoftverkódolási gyakorlatát.

Gates beszámol arról is, hogy a vállalatok számára a cég olyan technológiát kutat, amellyel vizsgálni tudják a vállalati hálózatra csatlakozni akaró távoli eszközöket, hogy blokkolják azon eszközök hozzáférését, amelyek nem mennek át az „egészségügyi” vizsgálatok. A Microsoft olyan aktív védelmi technológiákat is fejleszt, melyek a gép adott „állapotához” igazítják a védelmet, és minden olyan viselkedést blokkolnak, amely vírusfertőzésre vagy ártó szándékú hacker ténykedésére utal.

Gates a felhasználók jobb oktatását is ígérte, ezut szolgálja többe között az áprilistól megrendezendő 21 Security Summit is az USA-ban, melyet informatikusoknak és fejlesztőknek rendeznek. A fogyasztók számára a cég Security Centert épít a Windows XP Control Panelbe, amely átfogó képet ad a biztonsági funkciókról. És a cég egy új szoftverfrissítési szolgáltatást is beindít Microsoft Update címen, amely a Windowson túllépve gondoskodik a Microsoft termékek biztonságáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.