Hirdetés

Gauss kártevő elleni kereső a Kaspersky-től



|

A ellenőrzést végző eszköz fejlesztésében a CrySyS Adat- és Rendszerbiztonság Laboratórium segített.

Hirdetés

A Kaspersky Lab és a magyar CrySyS Adat- és Rendszerbiztonság Laboratórium közösen alkottak meg egy olyan, online működő eszközt, amely a Gauss nevű kártevő keresésére specializálódott. Míg a Kaspersky azt mondja, a kártevő keresésének a legbiztosabb módja egy antivírus-program használata, addig a CrySys oldalán egy online szkenner is elérhető.

 

Amennyiben valakinél olyan üzenet jelenik meg, hogy a gépe fertőzött, a Kaspersky minden segítséget megad, és az érintettektől azt kérik, hogy a theflame@kaspersky.com címen jelentkezzenek.

 

A Kaspersky a múlt héten jelentette be a Gauss létezését. A közel-keleti felhasználókat támadó kártevő személyes adatokat tulajdonít el, főként banki információkat. A böngészési előzmények, sütik, jelszavak, rendszerkonfigurációk mellett az online banki rendszerektől is szerez adatokat a Gauss. Az elemzések szerint úgy tűnik, olyan libanoni bankok is a célpontban vannak, mint a Bank of Beirut, az EBLF, a BlomBank, a ByblosBank, a FransaBank, a Credit Libanais, ezen felül a Citibank és a PayPal is érintettek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.