Hirdetés

Gazdára talált a Commodore márkanév



|

Hirdetés

A megállapodás a Yeahronimo kezébe adja a nagy múltra visszatekintő számítógép-márkanév feletti teljes rendelkezési jogot. A Commodore International által kibocsátott legnépszerűbb termékek egyike a legendás Commodore 64 - a személyi számítógépek 1982-ben bemutatott egyik korai modellje - volt.




A Commodore International 1994-ben jelentette be a csődöt. A Yeahronimo a vásárlással tovább kívánja folytatni a Commodore International BV által az európai piacra szánt digitális média-eszközök értékesítését - közölte Mike Freni, a Yeahronimo Media Ventures elnöke. Júliusban a Commodore International az Mpet márkanév alatt bejelentette egy digitális zene-lejátszó termékcsalád létrehozását; Fpet márkanéven pedig USB eszközöket jelentetett meg. Novemberben a cég megkezdte a C64 Direct-to-TV játékeszközének értékesítését az Egyesült Államokban. Freni nem zárja ki a Commodore személyi számítógép-márkanév feltámasztását sem. "Nyitva hagyjuk ezt a lehetőséget. Még nem döntöttünk efelől, de kezünkben a döntés joga." A digitális média-eszközöket gyártó cég felvásárlása jól illik a Yeahronimo digitális média-kereskedői szerepéhez.



A Yeahronimo olyan szoftvereket is értékesít, amely lehetővé teszi a szerzői jogok tulajdonosai számára, hogy eljuttassák a digitális tartalmukat a vásárlókhoz. A cég számos nagy zenekiadót sorolhat partnerei közé. A Yeahronimo alapítása óta egy olyan digitális média-lejátszó létrehozására összpontosít, amellyel lehetséges a digitális zenék és a sportesemények értékesítése. "A Commodore tökéletesen illeszkedik a stratégiánkba." - nyilatkozta Freni, aki körülbelül három hétre becsüli a felvásárlás teljes lebonyolítását. A Yeahronimo korábban már megvásárolta a zenéknek, a játékoknak és a digitális filmeknek a CommodoreWorld portálon keresztül történő értékesítésének jogát, valamint a Commodore hardvereszközök interneten keresztül való forgalmazásáét.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.