Hirdetés

GeForce FX lett az NV30



|

Hirdetés

Filmminőségű grafikát, soha nem látott speciális effektusokat ígér az NVIDIA a GeForce FX-ről szóló bejelentésében. Összehasonlításképpen az 500 MHz-es új processzor jelentősen gyorsabb mint a jelenlegi csúcskategóriát képviselő GeForce4 Ti 4600, számítási teljesítménye pedig közel háromszoros.

A GeForce FX lelke a CineFX motor, amely minden korábbinál látványosabb filmszerű effektusok előállításáért felel, illetve segít a programozóknak, hogy átlépjenek olyan korlátokat, amelyekre korábban nem voltak képesek. A cég weboldalán számtalan példával illusztrálják a grafikus motor csodálatos képességeit, az élethű látványt, képi hatásokat, rendkívül részletesen kidolgozott felületeket és megvilágítást.

Az új processzor megfelel majd a 8-szoros AGP specifikációnak, így az ilyen alaplappal rendelkezők tudják majd igazán kihasználni tudását. Az 1 gigahertzes DDR2 memóriák támogatásán keresztül az NVIDIA a valaha volt leggyorsabb képpuffert valósítja meg. A GeForce FX nagyjából kétszer annyi tranzisztort vonultat fel, mint a GeForce4 sorozat, 0.13 mikron, rézalapú gyártástechnológia felhasználásával készült.

A bejelentés nem jelenti azt, hogy az új chipre épülő kártyák már elérhetők volnának. Mint azt korábban is hírül adtuk, az NVIDIA szerint erre a jövő év első harmadában, szerencsés esetben már januárban sor kerülhet.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.