Hirdetés

Gerillaakciók a T-Online-nal szemben



|

Hirdetés

Felhasználók tiltakoznak vagy épp kilépnek félve a szolgáltató vállalat adatkezelési elveitől, de hamis lánclevelek is útra keltek.

Az IWIW felhasználói közül többen közvetlenül a felvásárlás publikussá tételét követően törölték regisztrációjukat, mások pedig az üzemeltetőnek küldött levelekben, vagy saját blogjukban tiltakoztak a T-Online "meghatározhatatlan" adatkezelési elveivel szemben.

"Fenntartjuk a jogot, hogy az iWiW szolgáltatást minden külön értesítés nélkül bármely okból módosítsuk vagy megszüntessük, és ezzel sem Ön, sem bármely egyéb tag felé felelősséggel nem tartozunk. Ön ezennel hozzájárul, hogy az Általános Szerződéses Feltételeket vagy a Titoktartási Nyilatkozatot a saját mérlegelésünk alapján egyoldalúan megváltoztassuk, azzal, hogy módosított feltételeket az iWiW web oldalon megjelenítjük" - ez áll az új Általános Szerződési Feltételek oldalon, és ez indította el a legújabb összeesküvés-elméleteket arról, mire és hogyan használhatja fel az új tulajdonos a regisztráltak adatait.

Adatok ugyan még nincsenek arról, hány felhasználó szüntette meg a hírek hallatán a regisztrációját, de egy, pár napja még 666 ismerőssel büszkélkedő IWIW tag most azért bosszankodik az üzenőfalon, hogy a kilépések miatt újra kutatásba kell fognia, hogy visszanyerhesse a számára kedves ismerősszámot.

Szerdától újabb aknamunka indult el a T-Online lejáratására: egy olyan lánclevél jelent meg, amelyet Simó György, T-Online Magyarország Zrt. vezérigazgató nevével küld mindenki fűnek-fának. A levél arra a blöffre épül, hogy megpróbálja elhitetni: túl sok az "inaktív" IWIW felhasználó, amely lassítja a rendszert. A megoldás, hogy mindenki küldje tovább a levelet több mint ötven ismerősének, ráadásul a segítségért bónusz meghívó is jár.

Többek szerint a levél pont arra jó, hogy a megtévesztő tartalma miatt olyan szinten megnövelje az IWIW belső levélforgalmát, hogy pont ettől lassul majd be a rendszer, így lejáratva a portált, mondván: épp hogy megvette a T-Online, máris belassult.

Az új tulajdonos természetesen kér mindenkit, hogy ne dőljenek be a hamis lánclevélnek, természetesen szó sincs semmi ilyesmiről - az inaktív felhasználókat egyébként is könnyű lenne kiszűrni az utolsó belépést figyelő szolgáltatással, de szerintük erre sincs szükség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.