Hirdetés

GoDaddy ügy: a brazil hacker csak hencegett



|

Nem támadás, routerhiba okozta a leállást.

Hirdetés

52 millió weboldal elérhetetlenné válása nem kis esemény a mai, jóformán internet-alapú gazdaságban. Sokan kezdtek idegeskedni, de szerencsére a GoDaddy viszonylag hamar orvosolta a hibát, de még hamarabb akadt hacker, aki magát nevezte meg a leállás okának. Kiderült, hogy szó sincs azonban hackertámadásról, egy belső probléma eszkalálódott és döntötte romba egy időre a DNS szolgáltatást, ahogy erről a Computerworld.hu részletesebben beszámol.

 

Az érdekes eset tanulsága számunkra az, hogy a hazug hackert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát és hazugsággal még az ilyen szürke-fekete berkeken belül sem lehet hírnevet vagy zsíros állást szerezni. A másik, hogy egy hatórás leállás is kellemetlen és megmutatja, milyen kényelmetlenségeket okozhat, ha épp nincs internet és milyen nagy mértékben támaszkodunk az IP alapú szolgáltatásokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.