Hirdetés

Google Apps: vége az Internet Explorer 8 támogatásának



|

November közepétől a Windows XP felhasználók már csak alternatív böngészőkkel használhatják a cég szolgáltatásait.

Hirdetés

Péntek délután a Google közölte, hogy november 15-től kezdve az Internet Explorer 8-at már nem fogja támogatni a különféle szolgáltatásaiban, így Windows XP operációs rendszer alól csak alternatív webböngészőkkel lesznek elérhetőek a vállalat szimpla keresőn kívüli (például Gmail, Docs, Drive) szolgáltatásai.


Mindez a Google egy belső szabályozásának köszönhető, amely értelmében a programozóinak csak az ismert böngészők két legutolsó főverzióját szükséges támogatniuk, így az Internet Explorer 10 október végi debütálásával a nyolcas kiadás kiesik a pikszisből.


Összességében ez egy üdvözlendő lépésnek mondható, hiszen a Google piaci súlyát bevetve segítheti az elavult webböngészők piacról való kiebrudalását, ezzel szélesítve a webfejlesztők által nyugodtan bevethető új technológiák palettáját – arról már nem is beszélve, hogy az IE8 sokszor a régi kódokat sem szabványosan értelmezi, ezzel plusz fejfájást okozva a programozóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.