Hirdetés

Google Earth Engine - így olvad a Föld



|

Az Earth Engine bárki számára hozzáférhető műholdas felvételek rengetegét kínálja.

Hirdetés

A Google bemutatta az Earth Engine-t, amelynek célja, hogy a felhasználókat, tudósokat és kutatókat a Földről készült műholdas képek mértéktelen mennyiségével lássa el - 25 évre visszamenőleg -, a kutatások érdekében. A képadatbázis mindenki számára nyílt, és online elérhető.

 

A tudósok az Earth Engine segítségével követhetik a bolygónkat érő változásokat és folyamatokat. A vállalat néhány elemzőprogramot is elérhetővé tesz majd az értékes adatok könnyebb kezelhetősége, elemzése végett.

 

A Google egyelőre néhány mintát mutatott be a majdan elérhető anyagokból. Ezek között szerepel Mexikó térképe, Közép-Afrika vízrajza, és az Amazonas. A Google Earth Engine weboldala és a rendszerrel kapcsolatos további információk itt megtekinthetőek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.