Hirdetés

15 Google Earth és Street View rejtély



|

Nem kellenek ide sajtófotósok vagy paparazzók, a puszta véletlen folytán jó helyen és jó időben születhetnek rejtélyes, időnként nehezen megfejthető felvételek.

Hirdetés

A Google szolgáltatásainak köszönhetően manapság senki sincs biztonságban olyan értelemben, hogy a világ bármely pontján felvétel készülhet róla, legyen szó az utca emberéről, egy nagy hatalmú politikusról, egy ősi városról, vagy egy mitológiai szörnyről. Az alant látható összeállításban szereplő felvételek némelyike elgondolkodtató, akad köztük mulatságos is, míg több képről kiderült, hogy puszta optikai csalódásról van szó. Arra viszont mindenképpen alkalmasak, hogy a humorral, vagy élénk fantáziával megáldott embereket elszórakoztassák.

A lófejű férfi

A skóciai Aberdeen utcáiról készített felvételeken több alkalommal (például itt és itt) felbukkant egy férfi, aki lófejet formázó álarcot hord. Ha Magyarországon fordult volna elő az eset, akár azt is hihetnénk, hogy a Kentaur művésznéven ismert polihisztor kelt fel éppenséggel bal lábbal, így viszont marad a megfejtésre váró rejtély: Vajon ki viselne ilyen álarcot fényes nappal nyílt utcán, és miért? A Scotland Yard mindenesetre nem kapott olyan bejelentést, amiben az állt volna, hogy egy ló próbált meg bankot rabolni.

 

 



A füstszörny

Street View kamerák rögzítették a képen látható jelenséget egy olasz kisváros fölött. A természetes jelenségtől a szupertitkos katonai kísérleten át különféle elméletek születtek a jelenség magyarázatára, a legnépszerűbbnek az a feltevés bizonyult, hogy a LOST-széria végével európai nyaralásra indult a titokzatos füstszörny.

 


 



Vízbe zuhant repülő

Maradva a nagy sikerű LOST televízió-sorozatnál, az alábbi fényképen egy víz alá merült utasszállító repülőgép sziluettjét fedezhetjük fel Long Beach közelében. Az igazi rejtélyt ezúttal az okozta, hogy amikor a Google Earth frissítette a térségről készített képeket, a gép nyomtalanul eltűnt.

 


 



Atya és fiú

A svájci Quarten egyik tava felett látható ez a homályos jelenség, amit Street View kamerák rögzítettek. Nem is kell fantáziánkat túlságosan megerőltetnünk ahhoz, hogy két köpönyegbe burkolódzó emberalakot olvassunk ki belőle, mint azt keresztény hívek azóta is váltig állítják. Szerintük a mennyei atya és az ő fia elevenedett meg előttünk.

 

 

 



Krisztus a mezőn

Mélyen hívő emberekkel időnként előfordul, hogy Krisztus arcát vélik felfedezni a reggeli tej tetején úszó gabonapehelyben, vagy egyéb, teljesen hétköznapi helyeken. Az alábbi felvétel a Google Earth szerint Magyarország felett készült. 2010 tavaszán egy mezőn rajzolódott ki Krisztus arca. Hasonló eset utoljára öt évvel korábban fordult elő egy perui homokdűnével.

 


 

 



Gigantikus harapófogó

Egy rejtély, ami nem maradt elég sokáig életben ahhoz, hogy legendává, majd mítosszá váljék. West Bromwitchban készült az alábbi Street View felvétel, amin egy gigantikus harapófogó épp egy lakóház kéményébe készül belekötni. A képet a Google időközben eltávolította, hiszen a jelenséget az okozta elő, hogy a cég egyik technikusa épp beállításokat végzett a gépjárműre szerelt kamerán.


 



A kraken

A tengeri szörny legendája egyidős az emberiség első bátortalan próbálkozásaival, amelyek a megzabolázhatatlan hullámok és az irdatlan távolságok legyőzésére irányultak.
Fort Lauderdale közelében Delray Beach partjánál pillantotta meg a Google Earth a gigantikus teremtmény körvonalait.

 


 



Atlantisz nyomában

Merülésben jártas hobbirégészek és komoly kutatók is állítják, hogy Atlantisz nem csak az emberek fantáziájában létezett, hanem a valóságban is, legfeljebb annyi változott, hogy ma a város utcáit nem portékáikat kínáló árusok, játszó gyerekek, bájaikat kínáló örömlányok, vagy az élet nagy dolgairól elmélkedő filozófusok népesítik be, hanem halak. Atlantisz címére a múltban már több víz alatti romváros is pályázott, a legújabb jelöltről Afrika partjaitól 620 tengeri mérföldre, a Kanári-szigetek közelében készült lesifotó. Később persze kiderült, hogy nem egy város alapjait sikerült lencsevégre kapni, hanem egy, a tengerfeneket vizsgáló kutatóhajó ténykedése hagyta maga után a képen látható nyomokat.

 


 



Sziámi ikerpár

Egy kétfejű, háromkezű és háromlábú férfi is a Google Street View lencséinek kereszttüzébe került. Bár még senki sem erősítette meg, roppant valószínű, hogy az ablaktisztításra, vagy valamilyen hasonló feladatra készülő fickó (fickók) a kamera defektjének eredménye.

 


 



Meztelenül a csomagtartóban

Még a német Spiegel magazinban is megjelent az alábbi fénykép, amin egy meztelen férfi kászálódik ki egy jármű csomagtartójából. Lehet egy átdorbézolt éjszaka következménye, netán egy durva tréfa áldozata, nem számít különösebben, van olyan vicces, mint a magát halottnak tettető kutya.

 


 

 



Holttest az utcán

Egy ideig azt hitték, hogy magatehetetlenül, rosszabb esetben holtan hever egy kislány egy brit kisváros kihalt utcáján a parkoló autók között. Utóbb kiderült, hogy semmi baja, de azért arra mégiscsak kíváncsiak lennénk, hogy miért feküdt arccal előre mozdulatlanul a járdán, akár játékról volt szó, akár nem.


 



Kilőtt cirkálórakéta

Évekkel korábban, még 2006-ban készült ez a Google Earth felvétel Utah állam felett, amin egy cirkálórakétára emlékeztető repülő tárgy szerepel. Vajon az amerikai hadsereg gyakorlatozott titokban, netán szándékolatlan tüzelés történ? Szkeptikusok szerint inkább egy utasszállító lehet sötétre festett szárnyakkal.

 


 



Elrejtett repülő

Mégis mi a csudát keresne egy nagy méretű repülőgép egy rakás fa közé rejtve Brooklinban? A Google Maps és Google Earth fotókon egyaránt szereplő gépet sokak szerint repülés közben kapták lencsevégre, ami megmagyarázná a szivárvány-hatást, azt viszont nem, hogy miért olyanok a környező épületekhez, járművekhez mérve arányai, mintha a földön állna.

 


 



Ismeretlen burmai létesítmény

Az egykori Burma (ma Mianmar) dzsungeleiben rejtőzik valahol ez a létesítmény, amely egyesek szerint a diktatórikus berendezkedésű állam nukleáris programjának helyszíne. Hivatalos álláspontot nem ismerünk, de az internetezők már gyakorlatilag sportot űznek a találgatásból.

 


 



UFO Sydney felett

A Harbour Bridge közelében készült ez a Street View felvétel, amin tipikus repülő csészealjra emlékeztető forma vehető ki. Vajon csak fénytörés és saját hiszékenységük áldozatai lettek akik földönkívüliek látogatásról beszélnek, vagy valóban ideje szólni Mulder és Scully ügynököknek?

 

 

 

 

 

A képek forrása: Google Street View és Google Maps

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.