Hirdetés

Google-eszköz a gyerekpornó ellen



|

Egy YouTube-ra fejlesztett eszközzel szűrik a videókat.

Hirdetés

Az NCMEC csak az elmúlt évben öt millió képet és videót vizsgált, melyek valamilyen formában gyermekek zaklatásával voltak kapcsolatosak. A Google eszközével reményeik szerint hatékonyabban tudják majd azonosítani és eltávolítani a hasonló tartalmakat.

 

„Az NCMEC-nek készített eszközökkel az elemzők pontosabban és hatékonyabban tudnak majd keresni a begyűjtött képek és videók között.” – mondta Alan Eustace, a Google kutatásért felelős igazgatóhelyettese.

 

„A program mintafelismerésre épül, és akkor is működik, ha a mintát módosítják. Ha a rendőrség azonosított egy mintát, mint például egy naptárt a falon, vagy egy póló mintáját, sokkal jobb esélyeik vannak arra, hogy megtalálják a gyermeket és elfogják az elkövetőket.” – ismertette a módszer működését Larry Magid fejlesztő.

 

Az NCMEC elnök-vezérigazgatója, Ernie Allan elmondta, hogy a bűnözők mindig a legmodernebb technológiát használják gyermekpornográfiával kapcsolatos bűncselekményeik elkövetéséhez, így a Központnak is így kell tennie.

 

Sok sikert nekik!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.