Hirdetés

Google: így változott a lakhelyed 30 év alatt



|

A Google Earth Timelapse 30 év változását mutatja meg, bárhol a Földön.

Hirdetés

A Google ismét egy látványos húzással állt elő: több partnerrel is szerződött azért, hogy megmutathassa, hogyan változott a Földünk az elmúlt évek során. A webóriás a NASA-val és a USGS-szel közösen turbózta fel a Google Earth-öt, és adott ki egy online adatbázist, amiben felgyorsított mozgóképeken látjuk a Föld felszínének a változását, az elmúlt 30 év alatt. Az anyag a Time magazin Timelapse projektjének a keretében már hozzáférhető. 

Az interaktív prezentáción a Google és a USGS 2009. óta dolgozik, a Google Earth Engine pedig nagyjából 2 millió képet dolgozott fel, ami 900 terabájtnyi adatot jelentett. A legnagyobb felbontású, felhők nélküli képeket az 1984. és a 2012. közötti időszakról állították össze. 

 

 

Az előre elhelyezett bemutatók között ott van Dubai érdekes terjeszkedése, Las Vegas növekedése, az alaszkai gleccserek változása, és Amazónia pusztulása is látható. A vetítés végén a keresőbe tetszőleges helyeket írhatunk, így akár a szülővárosunk változásait is figyelemmel követhetjük. 

Lentebb görgetve a Google kigyűjtötte a világ érdekességeit is, amelyek között a Föld erőforrásai utáni hajsza és a klímaváltozás is helyet kapott. A Google azt szeretné, ha nem csak felfedeznénk a Timelapse keretében a bolygónkat, de azt is megnéznénk, miként élünk, és az elveink milyen jövőhöz vezetnek. 

A Timelapse projekt ide kattintva érhető el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.